Interview met Virtuele Assistent Kirsten – “Ik houd erg van afwisseling en variatie”

Vorige week interviewden wij onze VA Kirsten. Zij begon als notulist bij Moneypenny maar sinds eind 2020 is ze ook als VA aan de slag, voor Moneypenny zelf. Wat zij precies doet voor Moneypenny lees je in dit interview.

Door Margot van Veelen
Op 29 april 2021
VA interviews
Kirsten-interview-virtueel-assistent-moneypenny-1.jpeg

Kirsten, zou je jezelf willen introduceren?

Ik ben in Veendam geboren en heb in Groningen gestudeerd. Uiteindelijk ben ik in Assen gaan wonen in een fijn huis met mijn man en onze 4 kinderen. In het verleden heb ik gewerkt als secretaresse en managementassistent. Toen de kinderen klein waren ben ik tijdelijk gestopt met werken, maar zodra het kon ben ik weer aan de slag gegaan. Inmiddels zitten de kinderen op de middelbare school en de oudste studeert zelfs al. Ik ben in 2019 bij Moneypenny begonnen als notulist nadat ik een oproep zag op Facebook. Eind vorig jaar ben ik als VA aan de slag gegaan voor Moneypenny en inmiddels ben ik samen met Mariëlle verantwoordelijk voor alle backoffice werkzaamheden.

Hoe is dat zo gekomen, van notulist naar VA?

Dit is heel natuurlijk gegaan. Ik was zoals gezegd eerst notulist en vervolgens werd ik gevraagd om te ondersteunen op de backoffice. Juist mijn ervaring als notulist komt nu goed van pas, aangezien wij er ook zijn voor alle notulisten.

Hoe combineer je het werk als VA met jouw gezinsleven?

Meestal werk ik vanuit de woonkamer, tenzij ik een vergadering of notuleerwerk heb. Dan ga ik boven op kantoor zitten, inmiddels weten de kinderen wanneer ze me niet kunnen storen. Ik probeer mijn werk zo te plannen dat het in mijn gezinsleven past.

Kun je wat vertellen over je klanten en welke taken je voor ze uitvoert?

Op dit moment notuleer ik en werk ik voor Moneypenny. Ik heb veel terugkerende opdrachten voor de overheid. In de kern is mijn taak binnen Moneypenny faciliteren, informeren en verbinden, oftewel zorgen dat alle virtuele assistenten en notulisten aan de slag kunnen en blijven. Daarnaast houden we ons bezig met processen efficiënter maken en we fungeren als vraagbaak. Ik houd erg van afwisseling en variatie, voor mij hoeven niet alle dagen op elkaar te lijken.

Zijn er wat jou betreft ook mindere aspecten van het werken als VA? Hoe ga je daarmee om?

Ik heb nog niet echt negatieve aspecten gevonden. Wanneer je alleen werkt, kan het een gevaar zijn dat je contact met anderen kwijtraakt, vooral bij notuleren. Wat betreft mijn VA werkzaamheden, daarbij werk ik in een team en dat ervaar ik als heel leuk. Eigenlijk zie ik daarbij ook geen verschil tussen PA zijn of virtueel werken.

Wat zijn voor jou de belangrijkste voordelen van werken als VA?

De flexibiliteit die het me biedt; ik kan spontaan mijn plannen veranderen. Natuurlijk zijn er af en toe deadlines maar ik heb ook genoeg taken die ik helemaal zelf kan inplannen wanneer het mij uitkomt. Dat vind ik ideaal.

Heb je nog tips voor andere VA’s?

Denk niet te snel dat je iets niet kunt. Blijf overleggen en sparren met collega’s, daardoor kan je jezelf ontwikkelen. Ik denk dat bescheidenheid een karaktereigenschap is van veel VA’s. Ga staan waar je voor staat en geloof in jezelf!

Zoek je ook naar een droombaan vanuit huis?

Neem alle informatie op deze site goed door. Ben je na het lezen daarvan nog steeds enthousiast? Dan ontvangen we graag je sollicitatie op een van onze VA-jobs.

Moneypenny VA Merel
7 mei 2024 VA interviews

VA Merel over haar perfecte balans

“Voor geen goud zou ik terug willen naar het leven op kantoor en het stramien van 9 tot… Lees verder
Marianne Sturman interview bij Management Support 'Een goede virtual assistant is nog geen goede ondernemer’.
10 april 2024 Artikelen

Management Support: Interview met Marianne Sturman over de rol van Virtueel Assistenten

In een interview met Management Support deelt Marianne Sturman, oprichter van Moneypenny, haar… Lees verder
VA Rosanne startte gelijk met een nieuwe opdracht
27 maart 2024 VA interviews

VA Rosanne startte gelijk met een nieuwe opdracht

“Na het afronden van mijn tijdelijke opdracht kon ik meteen aan de slag met een nieuwe opdracht.… Lees verder

Zet jouw talent in voor Moneypenny!

Wil jij ook als Virtueel Assistent aan de slag? Kom aan boord en geef jouw work/life balance een boost!