Remote werken

Wil jij een leuke, flexibele job, waarbij je helemaal zelf bepaalt waar je werkt? Op deze pagina lees je meer over remote werken voor Moneypenny.

Online werken

Online werken of remote werken betekent dat je volledige zeggenschap hebt over waar je werkt. Dat kan je thuiskantoor zijn, maar dat mag ook een andere locatie naar keuze zijn.

Moneypenny is een 100% remote bedrijf, wij hebben dus geen kantoor! Iedereen, zowel onze virtueel assistenten als team Moneypenny, werkt vanuit een eigen (thuis)werkplek. Voor face2face afspraken met opdrachtgevers en andere relaties hebben wij een bezoekadres in Spaces Zuidas, waar wij onze gasten professioneel kunnen ontvangen. Maar ergens anders afspreken mag natuurlijk ook.

Werkplek & ICT

Je hebt bij ons dus veel vrijheid als het gaat om waar je werkt. Wel is een aantal randvoorwaarden van toepassing bij de keuze van je werkplek. De allerbelangrijkste is informatiebeveiliging. Veilig internetten en een goed beveiligde laptop zijn daarbij essentiële uitgangspunten. Werken via een onbeveiligd wifi netwerk (in een café of in de trein) is dus geen optie.

Je beschikt over een goed werkende laptop of computer met I5 of I7 processor en bij voorkeur niet ouder dan 3 jaar. Daarnaast heb je een smartphone en maak je gebruik van een tweede scherm.

Verder is het de bedoeling dat je professioneel en ongestoord kan werken. Huilende kinderen, blaffende honden en borende buren zijn niet de bedoeling en kunnen voor ongewenste afleiding zorgen.

Wil je leuk thuiswerk, zodat je dan geen opvang voor je kinderen hoeft te regelen? Dan ben je bij Moneypenny niet aan het juiste adres. Werken en tegelijkertijd op je kinderen passen gaan wat ons betreft niet samen.

Wel kan je thuiswerken voor Moneypenny heel goed combineren met andere activiteiten in je leven, zoals mantelzorg, hobby’s, gezinstaken, ondernemerschap, sporten en ga zo maar door. Want bij Moneypenny heb je ook veel regie over wanneer je werkt. Lees hier meer over hoe je VA kan worden.

Werken vanuit het buitenland als Moneypenny-VA

Als wij het voor het zeggen zouden hebben, zouden landsgrenzen geen beperking moeten vormen voor de keuze van je werkplek. Echter, als professioneel bedrijf hebben wij ons te houden aan strikte (internationale) arbeidswetgeving. Daarnaast bedienen we voornamelijk in Europa gevestigde opdrachtgevers, waardoor grote tijdsverschillen voor het werk dat we doen vaak niet handig zijn.

Kan je dan niet vanuit het buitenland werken? Jazeker kan dat. Je mag als vuistregel hanteren dat je woonplaats in Nederland is en je maximaal 6 maanden per jaar vanuit een Europees land naar keuze kan werken, België uitgezonderd.

Digital nomads

Een digital nomad is iemand die een reizend bestaan leidt en online werkt. Wij merken dat steeds meer mensen interesse hebben in deze vorm van leven en werken. Het goede nieuws is dat je, mits je voldoet aan de hierboven vermelde voorwaarden ten aanzien van werken vanuit het buitenland, informatiebeveiliging en ongestoord kunnen werken, prima als digital nomad voor Moneypenny en onze opdrachtgevers aan de slag kan.

Let er wel op dat je breedband internetverbinding en je telefoonbereik op orde zijn. Moneypenny-VA’s zijn minimaal 4 dagen per week, ook tijdens kantooruren, flexibel beschikbaar om onze opdrachtgevers te ondersteunen en ontzorgen. Dus ben je op zoek naar een digital nomad vacature? Bekijk dan eens de mogelijkheden van Moneypenny.

Remote werken vacatures of meer info?

Lees hier meer over virtual assistant worden bij Moneypenny. Ben je enthousiast geworden over de mogelijkheden? Bekijk dan direct onze remote vacatures of schrijf je in voor onze jobs alert.

Zet jouw talent in voor Moneypenny!

Wil jij ook als Virtueel Assistent aan de slag? Kom aan boord en geef jouw work/life balance een boost!