Sollicitatieproces Moneypenny-VA's

Heb je interesse om te starten als VA bij Moneypenny? Hier lees je wat jou als sollicitant te wachten staat.

Solliciteren bij Moneypenny

Met meer dan 20 jaar ervaring met werving & selectie van VA’s kunnen we met recht zeggen dat we heel goed weten welke kwaliteiten we willen zien in nieuwe Moneypenny-VA’s. Wij kijken daarbij absoluut ‘door CV’s heen’ en stellen bijvoorbeeld geen harde eisen aan je opleiding. Het gaat ons om het totaalplaatje, waarbij vooral praktische werkervaring, persoonskenmerken als communicatieve vaardigheden, je tech-savviness en je drijfveren om als VA aan het werk te gaan de doorslag geven. Lees meer over hoe je virtual assistant kunt worden en over remote werken.

We hebben ons sollicitatieproces zo ingericht dat we zo efficiënt mogelijk met ieders tijd omgaan.

Online solliciteren & vragenlijst

We ontvangen graag je reactie op een van de Moneypenny vacatures. We ontvangen nog wel eens open sollicitaties, maar dan verwijzen we je altijd door naar de openstaande vacatures.

Heb je via onze site gereageerd op een van onze jobs, dan ontvang je van ons een automatische mail met verdere instructies. Meestal staat daar het verzoek in om onze online vragenlijst in te vullen, zodat we je sollicitatie beter kunnen beoordelen. De link naar de vragenlijst zit in diezelfde mail.

Zodra je de vragenlijst hebt ingevuld gaan we met jouw sollicitatie aan de slag. Je hoort snel van ons of we met je verder willen praten, in de regel binnen 1 week.

Vaardigheidstest

Zien we mogelijkheden voor een samenwerking met jou, dan volgt een vaardigheidstest. Daarbij toetsen we vooral je digitale skills. Instructies ontvang je via de mail.

Online kennismakingsgesprek

Als wij op basis van de voorgaande stappen in ons proces voldoende aanknopingspunten zien, nodigen we je uit voor een online kennismakingsgesprek met een van onze recruiters. Voorafgaande aan het gesprek ontvang je meer informatie over werken voor Moneypenny.

Tijdens het gesprek vragen we je de hemd van het lijf over je achtergrond, drijfveren en motivatie om als Moneypenny-VA aan de slag te gaan. En natuurlijk is er voor jou voldoende gelegenheid om vragen aan ons te stellen. Ook lichten we de ins en outs van onze overeenkomst en de verdiensten graag verder toe. De online kennismaking neemt maximaal 45 minuten in beslag.

Tweede online gesprek

Is de online kennismaking positief verlopen, dan willen we je graag beter leren kennen. Daarom word je uitgenodigd voor een tweede videocall, waar een andere recruiter en een van onze salesmensen bij aanwezig zijn. Op die manier maak je kennis met meerdere collega’s binnen team Moneypenny en vice versa.

Na dit gesprek besluiten we van beide kanten of we een match zien. Uiteraard mag je daar een nachtje over slapen, dat doen wij ook.

Gefeliciteerd, we hebben een match!

Staan alle seinen op groen en gaan we samenwerken, dan plannen we een samenwerkingsgesprek. Dat is een videocall met jou en een collega van onze business support afdeling. Tijdens dat gesprek wordt het onboarding proces doorgenomen en worden eventuele laatste vragen ten aanzien van het contract en onze werkwijze beantwoord.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.

Zet jouw talent in voor Moneypenny!

Wil jij ook als Virtueel Assistent aan de slag? Kom aan boord en geef jouw work/life balance een boost!