Interview met Virtual Assistant May: “Ik wilde graag ‘op vakantie’ wonen en daar mijn werk op aanpassen”.

De arbeidsmarkt is in beweging, en hoe! Toen we in 2000 onze deuren openden was Moneypenny vooral een aantrekkelijke werkgever voor moeders die graag leuk en interessant thuiswerk wilden combineren met hun gezinsleven. Nu, anno 2019, reageren steeds vaker Millennials op onze job posts. En niet zonder reden, want Millennials hebben bij uitstek een ‘work from where ever, when ever mentaliteit en weten feilloos hoe ze de online economie in hun voordeel kunnen inzetten.  En wat zijn we blij met deze jonge, slimme mensen die zo veel te bieden hebben aan onze opdrachtgevers en collega’s. Lees in mijn interview met May waarom zij, met een mooie Masteropleiding op zak, voor de zon én voor online werken heeft gekozen.

Door Marianne Sturman
Op 8 april 2019
VA interviews
blog-May-e1585037446856-1333x1000-2.jpg

Vertel eens iets over je achtergrond qua opleiding en werkervaring

Ik ben May, 27 jaar en ik woon samen met mijn hondje het grootste deel van het jaar in Valencia, Spanje. Ik heb Communicatiewetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en in 2015 rondde ik daar de master Persuasive Communications af. Daarnaast heb ik een opleiding van 500 uur gevolgd tot yogadocente bij Svaha Yoga en van 50 uur bij Delight Yoga.

Tijdens mijn studie heb ik veel verschillende baantjes gehad. Ik wilde zoveel mogelijk meemaken en leren. Ik heb onder andere bij meerdere restaurants gewerkt, bij een onderzoeksbureau, bij een yogaschool, een modellenbureau en de laatste twee jaren voordat ik naar Spanje verhuisde werkte ik als horeca/receptie manager bij de Vondelgym, locatie Oost. Het werk bij de Vondelgym was voor mij echt een droombaan; het was de perfecte combinatie van alles mogen ordenen en regelen, goede (horeca) service verlenen en actief bezig zijn in een sportieve omgeving. Maar toch besloot ik het op te zeggen. Iets in mij was op zoek naar avontuur. Ik wilde de gok wagen… Even weg van de stad en meer naar de natuur. Ik smachtte naar het strand, de zon, warmte en een andere manier van leven.

In september 2017 heb ik toen de knoop doorgehakt: “Ik vertrek!” Ik ben extra gaan sparen en in maart 2018 ben ik vervolgens met de auto, vol met spullen en hond, naar Spanje gereden. Ik kon de eerste maanden bij mijn beste vriendin in Tarifa (Zuid-Spanje) logeren, maar dat was eigenlijk zo’n beetje mijn enige plan!

Ik wist dat het waarschijnlijk niet altijd even makkelijk zou worden, maar ik wilde gewoon echt proberen of het mogelijk was om het leven zo in te richten dat ik zou kunnen werken vanaf mijn laptop, waar ik ook maar wilde. En hoe bizar… Dat is nu mijn werkelijkheid geworden.

Waarom ben je VA bij Moneypenny geworden?

Ik was op zoek naar een andere manier van werken, online, zonder vast kantoor en vaste kantoortijden. De visie van Moneypenny sloot daar exact op aan. Moneypenny voorzag mij in al die behoeftes… en meer.

Omdat Moneypenny al 20 jaar ervaring heeft met dit ‘nieuwe’ werken, is het voor Moneypenny dus niet meer nieuw en staat het echt als een blok. Bepaalde zaken waar ik nog niet eens over na had gedacht, zijn allang check en geregeld. Ontzettend fijn. Het werken is heel vrij, we zien elkaar niet vaak in het echt, maar toch is er een hechte structuur en community binnen het bedrijf. Dat is ook wat mij zo aantrok aan Moneypenny; de vrijheid gecombineerd met professionaliteit.

Wat vind je zo leuk aan het werken als VA?

Het leuke aan werken als VA voor Moneypenny is dat ik hierdoor de mogelijkheid en vrijheid krijg om te werken waar ik wil. Uiteraard is het een grote verantwoordelijkheid om zoveel vrijheid te krijgen. Het vraagt om veel discipline en het is soms misschien zelfs wel ‘ingewikkelder’ dan een normale baan, maar dat betekent wel voor mij dat wanneer ik mijn werk gecheckt heb ik gewoon even naar het strand kan fietsen. Ik wilde graag “op vakantie” wonen en daar mijn werk op aanpassen en dit is daarom voor mij de perfecte oplossing.*

Ik word gelinkt aan opdrachtgevers die aansluiten bij mijn skills en mijn interesses. En ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen. Dat maakt het ook echt ontzettend leuk om te werken als VA voor Moneypenny.

*Op dit moment is het niet meer mogelijk om als Moneypenny-VA permanent vanuit het buitenland te werken.

Je hebt een uitstekende opleiding voltooid, werk je als VA niet ‘onder je niveau’?

Nee, dat vind ik niet. Ik weet dat ik geen conventioneel pad bewandel, maar voor mij gaat mijn droom om in de warmte/zon/natuur te wonen op dit moment voor. Ik krijg bij Moneypenny ook de ruimte om te groeien en nieuwe skills aan te leren. En daarbij leer ik door deze vrije manier van werken ook veel over mijzelf en zelf discipline. Dus ik heb niet het gevoel dat ik onder mijn niveau werk. Zeker niet!

Zijn er nadelen aan deze manier van werken?

Ik vind dat er echt weinig nadelen zijn, maar als ik er misschien één zou moeten noemen… Dan zou het een nadeel zijn dat ik soms de kantoorhumor wel een beetje mis… En de vrijdagmiddag borrels! Maar, die haal ik dan wel weer in met mijn vrienden hier. Hier in de stad heb ik ook een aantal vrienden gemaakt die online werken, en die zien ook wel het belang in van regelmatig offline met elkaar afspreken.

Bij Moneypenny is er trouwens ook 2 keer per jaar een borrel, dus die ga ik wel proberen mee te pakken!

Wat voor taken kan jij voor een klant uitvoeren?

Ik kan bijvoorbeeld…

 • Agenda’s beheren
 • Mailbox beheren
 • Content kalender creëren
 • Online cursus beheren
 • Blogs schrijven
 • Nieuwsbrieven opstellen en versturen
 • Contact onderhouden met zakenrelaties
 • PR taken uitvoeren
 • Onderzoek doen naar…
 • Transcriberen

Heb je tips voor anderen die VA willen worden?

Ik heb vier korte tips:

 1. Structuur – Zorg er echt voor dat je een bepaalde structuur voor jezelf hebt qua werken.
 2. Zichtbaarheid – Als VA ben je ‘onzichtbaar’ dus daarom is het extra belangrijk dat je pro-actief communiceert naar de opdrachtgever. De klant kan niet zomaar even naar jouw kantoortje toe lopen, dus zichtbare communicatie is heel belangrijk vind ik.
 3. Evalueer – Evalueer/schrijf wekelijks of maandelijks voor jezelf, over jezelf en hoe je vindt dat het werken/leven gaat. Dat klinkt heel gek, maar ik leer daar ontzettend veel van… En ik push daardoor mezelf ook te groeien, beter te worden en efficiënter. 
 4. Hulpmiddelen – Ik werk veel met de apps Forest en Wunderlist. Forest om me echt te focussen voor een bepaalde tijd. Wunderlist om een goed overzicht te krijgen over wat er nog gedaan moet worden voor verschillende opdrachtgevers.

Ben je zelf ook op zoek naar een droombaan vanuit huis?

Neem alle informatie op deze site goed door. Ben je na het lezen daarvan nog steeds enthousiast? Dan ontvangen we graag je sollicitatie op een van onze VA-jobs.

Moneypenny VA Merel
7 mei 2024 VA interviews

VA Merel over haar perfecte balans

“Voor geen goud zou ik terug willen naar het leven op kantoor en het stramien van 9 tot… Lees verder
Marianne Sturman interview bij Management Support 'Een goede virtual assistant is nog geen goede ondernemer’.
10 april 2024 Artikelen

Management Support: Interview met Marianne Sturman over de rol van Virtueel Assistenten

In een interview met Management Support deelt Marianne Sturman, oprichter van Moneypenny, haar… Lees verder
VA Rosanne startte gelijk met een nieuwe opdracht
27 maart 2024 VA interviews

VA Rosanne startte gelijk met een nieuwe opdracht

“Na het afronden van mijn tijdelijke opdracht kon ik meteen aan de slag met een nieuwe opdracht.… Lees verder

Zet jouw talent in voor Moneypenny!

Wil jij ook als Virtueel Assistent aan de slag? Kom aan boord en geef jouw work/life balance een boost!