VA Annet zet haar expertise in op een manier die goed bij haar levensstijl past

“Bij Moneypenny kan ik mijn expertise inzetten op een manier die goed bij mijn levensstijl past.” 

We interviewden virtueel assistent Annet, die haar rol als VA perfect combineert met het beheer van vastgoedverhuur. Het regelen van boekingen, coördineren van schoonmaak en ontvangen van gasten kan zij ideaal afstemmen op de flexibiliteit van haar VA-werk. In dit interview lees je meer over Annet haar opdrachtgevers en waarom ze het werken als VA zo prettig vindt. 

Door Bonnie de Boer
Op 18 september 2024
VA interviews
Moneypenny-Virtueel-Assistent-Annet

Zou je allereerst iets meer over je achtergrond kunnen vertellen? 

Zeker! Ik ben begonnen op de hotelschool en ben daarna in de horeca gaan werken. Helaas moest ik door een ongeluk met mijn rug van richting veranderen; dit bracht me bij administratief werk. Vier jaar lang was ik verantwoordelijk voor het werven van uitzendkrachten bij een uitzendbureau. Vervolgens heb ik een jaar op het hoofdkantoor van dit uitzendbureau gewerkt op de afdeling interne opleidingen. Uiteindelijk merkte ik dat de corporate wereld niet meer mijn ding was en maakte ik de overstap naar een mbo-college. Daar heb ik 12,5 jaar als management- en personal assistant van het College van Bestuur gewerkt. Een totaal andere richting, maar ik vond het ondersteunen van het bestuur en het administratieve werk ontzettend leuk. Dit veelzijdige werk ligt me helemaal. 

Zou je meer kunnen vertellen over de opdrachtgevers die je ondersteunt? 

Momenteel werk ik voor één opdrachtgever, een cateringbedrijf, waar ik verschillende HR-taken op me neem. Zo voer ik bijvoorbeeld online de eerste gesprekken met sollicitanten voor de functie van cateringmedewerker in schoolkantines. Tijdens zo’n kennismaking kijk ik niet alleen naar hun vaardigheden, maar ook naar hun verwachtingen en of die aansluiten bij wat wij zoeken. Vaak krijg ik al snel een goed beeld van de kandidaat: of ze zelfstandig, enthousiast en geschikt zijn voor de functie. Als ik denk dat het een match is, stuur ik ze door voor een vervolggesprek met de manager van de betreffende locatie. Daarnaast voer ik einde proeftijdgesprekken, stel ik contracten op en bewaak ik de voortgang van diverse HR processen. Kortom, ik zorg ervoor dat alles op HR-gebied soepel verloopt. Voorheen deelde ik de HR-taken met iemand anders binnen het bedrijf, maar die persoon is onlangs vertrokken en er is nog niemand voor in de plaats gekomen. Ze zijn zo tevreden met hoe ik het nu in mijn eentje doe, dat ze hebben besloten om de HR-medewerker voorlopig niet te vervangen. Dat is echt een mooi compliment! 

Welke vaardigheden heb je ontwikkeld sinds je bij Moneypenny bent begonnen? 

Sinds ik bij Moneypenny ben begonnen, heb ik vooral geleerd hoe belangrijk het is om taken goed te prioriteren. In plaats van alles op één dag af te willen hebben, kijk ik nu naar welke taken voorrang hebben en welke tot de volgende dag kunnen wachten. Dat geeft me meer rust en zorgt ervoor dat ik mijn werk beter kan organiseren. De dagelijkse korte overleggen helpen hier enorm bij, omdat we dan precies vaststellen wat die dag belangrijk is en wat kan wachten. Daarnaast heb ik geleerd om duidelijk onderscheid te maken tussen mijn rol als VA en die van de interne medewerkers van het bedrijf. Ik ondersteun het bedrijf, maar ik ben er geen onderdeel van. Het is belangrijk om te weten wat mijn rol is en om daarbinnen te blijven. 

Hoe combineer je het werk als VA met je privéleven?   

Vrienden van mij hebben enkele huizen in Malaga die ik beheer voor verhuur.* Dit houdt onder andere in: het regelen van boekingen, coördineren van schoonmaak en ontvangen van gasten. Het mooie is dat dit perfect past bij mijn rol bij Moneypenny. De flexibiliteit van mijn VA-werk laat me mijn uren zelf indelen, wat ideaal is om af te stemmen met de verhuurtaken. 

*Op dit moment is het niet meer mogelijk om als Moneypenny-VA permanent vanuit het buitenland te werken. 

Werkplek-virtueel-assistent-annet

Hoe ben je bij Moneypenny terechtgekomen? 

Na mijn emigratie naar Spanje begon ik te werken voor een klantenservice van een bedrijf dat spelconsoles en games produceert. Helaas merkte ik al snel dat de Spaanse werkcultuur met strikte werktijden en weinig flexibiliteit niet bij me paste. Daarna stapte ik over naar een Belgisch bedrijf dat zwembaden en jacuzzi’s verkoopt. Hier deed ik de klantenservice op afstand. Hoewel ik daar meer bewegingsvrijheid had, bleef het werk gebonden aan traditionele 9-tot-5-uren. Ik zocht iets dat meer flexibiliteit bood en beter aansloot bij mijn vaardigheden en interesses. Tijdens mijn zoektocht op internet kwam ik Moneypenny tegen. Het voelde meteen als een perfecte match. Met 12,5 jaar ervaring als managementassistent, was dit precies wat ik zocht. Bij Moneypenny kan ik mijn expertise inzetten op een manier die goed bij mijn levensstijl past. 

Zitten er ook nadelen aan virtueel assistent zijn? 

Voor mij zijn er geen nadelen. Ik ben iedere dag nog steeds heel blij dat ik deze overstap heb gemaakt.  

Hoe ervaar je de ondersteuning die Moneypenny biedt aan de virtueel assistenten? 

De online trainingen op ons platform zijn erg goed georganiseerd. Ze bieden niet alleen inzichten in hoe je bepaalde situaties het beste kunt aanpakken, maar houden je ook op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen Moneypenny. Daarnaast kun je altijd gemakkelijk terugvallen op de informatie die je nodig hebt, zoals de bereikbaarheid voor klanten en reactietermijnen. Verder vind ik de kick-off met de klant ook professioneel en waardevol, omdat alle afspraken duidelijk worden vastgelegd. Dit zorgt voor een prettige en efficiënte samenwerking. 

Ben je zelf ook op zoek naar een droombaan vanuit huis? 

Neem alle informatie op deze site goed door. Ben je na het lezen daarvan nog steeds enthousiast? Dan ontvangen we graag je sollicitatie op een van onze VA-jobs.

Zoek jij ook een droombaan vanuit huis?

Neem alle informatie op deze site goed door. Ben je na het lezen daarvan nog steeds enthousiast? Dan ontvangen we graag je sollicitatie op een van onze VA-jobs.

Commercieel directeur Moneypenny Charlotte
13 augustus 2024 VA interviews

Charlotte Tee; van Virtueel Assistent tot Commercieel Directeur, tijd voor een interview!

“Moneypenny heeft me de kans gegeven om te groeien in een rol die perfect bij me past.” Wij… Lees verder
va lisanne over haar ultieme vrijheid
1 juli 2024 VA interviews

VA Lisanne over haar ultieme vrijheid

“Wat ik ideaal vind, is dat ik geen reistijd heb. Zodra ik klaar ben met werken, kan ik mijn… Lees verder
Moneypenny VA Merel
7 mei 2024 VA interviews

VA Merel over haar perfecte balans

“Voor geen goud zou ik terug willen naar het leven op kantoor en het stramien van 9 tot… Lees verder

Zet jouw talent in voor Moneypenny!

Wil jij ook als Virtueel Assistent aan de slag? Kom aan boord en geef jouw work/life balance een boost!