VA Lisanne over haar ultieme vrijheid

“Wat ik ideaal vind, is dat ik geen reistijd heb. Zodra ik klaar ben met werken, kan ik mijn laptop sluiten en direct andere dingen doen.” 

Wij interviewden Virtueel Assistent Lisanne. Lisanne combineert haar werk als VA met veel andere leuke dingen. Ze bepaalt zelf hoe haar planning eruitziet, dit geeft haar ultieme vrijheid. In dit interview lees je meer over Lisannes opdrachtgevers en waarom ze het werken als VA zo prettig vindt. 

Door Bonnie de Boer
Op 1 juli 2024
VA interviews
va-lisanne-over-haar-ultieme-vrijheid

Zou je allereerst iets meer over je achtergrond kunnen vertellen? 

Zeker! Ik heb Interieurarchitectuur gestudeerd aan de Universiteit van Antwerpen. Na mijn opleiding ben ik begonnen met het inrichten van kantoren, hotels en restaurants, wat ik enorm leuk vond. Toen de coronapandemie begon, moest ik een halfjaar vanuit huis werken. Dat was best uitdagend, omdat ik niet bij klanten kon zijn. Gelukkig kon ik wel thuis aan projecten werken, zoals het maken van bouwtekeningen. Helaas verloor ik uiteindelijk mijn baan vanwege de moeilijke periode in de horeca. Tijdelijk ben ik toen overgestapt naar het inrichten van woningen, maar ik besefte al snel dat ik het thuiswerken tijdens corona eigenlijk heel prettig vond. Ik was thuis minder overprikkeld en veel productiever, dus dat wilde ik graag weer terug. Na wat research op Google ben ik toen bij Moneypenny terechtgekomen en dat voelde meteen goed. Ik kon toen gelijk beginnen voor een opdrachtgever die zich specialiseert in een circulaire abonnementsservice voor kantoormeubilair. Dat was super!  

Zou je meer kunnen vertellen over de opdrachtgevers die je ondersteunt? 

Ik werk voor twee verschillende opdrachtgevers. Bij mijn ene opdrachtgever, een onderwijsadviesbureau, begon ik als ondersteuning van het secretariaat, maar inmiddels ben ik doorgerold naar de rol van project assistent. Ik ondersteun hier de afdeling Interim Management en help met het opstellen en bijwerken van projectdocumentatie, zoals rapporten, voorstellen en overeenkomsten. 

Mijn andere opdrachtgever is een bedrijf gespecialiseerd in het plaatsen van laadpalen. Hier coördineer ik veel projecten. Ik zorg ervoor dat alle betrokken partijen op de juiste plek en tijd zijn om de laadpalen te plaatsen. Dit betekent veel contact met projectontwikkelaars en gemeentes via telefoon en e-mail. Daarnaast ondersteun ik ook het salesteam, door onder andere contracten op te stellen en contacten te onderhouden. 

VA_Lisanne_aan_het_werk

Welke vaardigheden heb je ontwikkeld sinds je bij Moneypenny bent begonnen? 

Sinds ik bij Moneypenny ben begonnen, heb ik mijn vaardigheden in sales verder kunnen ontwikkelen. Bij één van mijn opdrachtgevers werk ik veel met het programma Pipedrive, waarmee ik het klantenbestand bijhoud. Hier heb ik geleerd hoe ik contacten warm kan houden en effectief online kan communiceren. Daarnaast heb ik geleerd hoe essentieel het is om online zichtbaar te blijven voor je opdrachtgever. Virtueel samenwerken is toch anders dan wanneer je elkaar fysiek ziet. Het is belangrijk om je opdrachtgever op de hoogte te houden van de voortgang van een opdracht, bijvoorbeeld door even in te checken of een korte update te sturen. 

Hoe combineer je het werk als VA met je privéleven?  

Voor mij werkt de balans tussen privé en werk erg goed. Ik kan me thuis goed focussen en word eigenlijk zelden afgeleid. Wat ik ook ideaal vind, is dat ik geen reistijd heb. Zodra ik klaar ben met werken, kan ik mijn laptop sluiten en direct andere dingen doen.  

Werken als VA betekent ook veel zelfstandigheid. Niemand bepaalt hoe mijn week of planning eruitziet; ik heb alles zelf in de hand. Dit geeft een ultiem gevoel van vrijheid en maakt het mogelijk om mijn werk en privéleven perfect op elkaar af te stemmen. 

Wat maakt jouw werk als VA zo leuk? 

 Het leukste aan mijn werk als VA is de flexibiliteit. De voordelen hiervan waren ook goed merkbaar toen ik aan het reizen was. Wanneer ik mijn werk voor de dag had afgerond, had ik daarna alle tijd om nieuwe plekken te ontdekken en leuke activiteiten te ondernemen. Sommige opdrachtgevers vroegen na een paar weken wanneer ik precies op reis zou gaan, terwijl ik al drie weken onderweg was. Zij hadden dit niet eens door. De vrijheid om in Europa te kunnen werken, maakt dit werk voor mij zo bijzonder en leuk. 

Zitten er ook nadelen aan Virtueel Assistent zijn?

 Ja, er kunnen zeker nadelen zitten aan het werk als Virtueel Assistent. Voor mij is de variabele loonstrook een punt waar ik rekening mee houd. Werken als VA betekent namelijk dat je loon per maand kan verschillen. Dat is eenmaal het risico van het vak. Het is natuurlijk een bewuste keuze, maar voor mij is dit wel een nadeel. Je moet zelf goed in de gaten houden dat je genoeg uren maakt, zodat je aan het einde van de maand wel al je rekeningen kunt betalen. Met kerst of in de zomervakantie is er vaak minder werk vanuit opdrachtgevers, dit moet je dus goed kunnen opvangen of een extra (tijdelijke) opdracht erbij doen. 

Hoe ervaar je de ondersteuning die Moneypenny biedt aan de virtueel assistenten? 

De bijeenkomsten die worden georganiseerd vanuit Moneypenny vind ik altijd erg leuk. Doordat je soms met meerdere VA’s op een opdracht zit, leer je toch best veel mensen kennen. Het is fijn om dan in real life weer even bij te kletsen. Verder vind ik de incheckmomentjes ook erg prettig. Het is prettig om een vast contactpersoon te hebben bij Moneypenny. Een tijdje geleden moest ik me ziek melden vanwege een operatie. Het communicatieproces verliep heel soepel en ik ben hier zeer tevreden over. Het is fijn om één vast aanspreekpunt te hebben en niet telkens met verschillende mensen te moeten communiceren. 

Ben je zelf ook op zoek naar een droombaan vanuit huis? 

Neem alle informatie op deze site goed door. Ben je na het lezen daarvan nog steeds enthousiast? Dan ontvangen we graag je sollicitatie op een van onze VA-jobs.

Zoek jij ook een droombaan vanuit huis?

Neem alle informatie op deze site goed door. Ben je na het lezen daarvan nog steeds enthousiast? Dan ontvangen we graag je sollicitatie op een van onze VA-jobs.

Moneypenny VA Merel
7 mei 2024 VA interviews

VA Merel over haar perfecte balans

“Voor geen goud zou ik terug willen naar het leven op kantoor en het stramien van 9 tot… Lees verder
Marianne Sturman interview bij Management Support 'Een goede virtual assistant is nog geen goede ondernemer’.
10 april 2024 Artikelen

Management Support: Interview met Marianne Sturman over de rol van Virtueel Assistenten

In een interview met Management Support deelt Marianne Sturman, oprichter van Moneypenny, haar… Lees verder
VA Rosanne startte gelijk met een nieuwe opdracht
27 maart 2024 VA interviews

VA Rosanne startte gelijk met een nieuwe opdracht

“Na het afronden van mijn tijdelijke opdracht kon ik meteen aan de slag met een nieuwe opdracht.… Lees verder

Zet jouw talent in voor Moneypenny!

Wil jij ook als Virtueel Assistent aan de slag? Kom aan boord en geef jouw work/life balance een boost!